Cijfers en ouders.....

Ingezonden door Meisje met problemen op 25-01-2017 19:31

Ik vind het echt fijn dat ik hier ff kan klagen....
Mijn cijfers zijn niet goed en mijn ouders worden er alleen maar boos van, niet dat ze denken dat het om mijn (uiteindelijke) diploma gaat maar dat van hun kind en dat moet natuurlijk goed zijn want anders staan zij voor achut, ik haat dit leven.... ik ben verliefd maar ik weet niet of hij me wat vindt en lig s'avonds sowieso een uur in mijn bed te huilen Ik vind proefwerken kut en ik zou graag een keer een compliment willen krijgen...

Bedankt voor het lezen btw! :,) :(:(:(

Sandra zegt op 27-02-2017 13:05

Wow! Wat weet jij goed te verwoorden hoe je je voelt en waar je behoefte aan hebt!! Waardering is de keerzijde van klagen heb ik gemerkt. Misschien een leuk voorstel om eens bij het avondmaal een rondje waardering uit te spreken over: 1- jezelf 2- een ander uit het gezin 3- de dag van vandaag (en dat ieder dat doet aan tafel). Zo zet je zelf heel proactief in wat je zelf ook graag zou willen!

Lijkt me goed dat je eerst wat waardering uit gaat spreken én horen zodat je je sterker gaat voelen en van daaruit kun je eens kijken hoe je positiever over je schoolresultaten kunt denken (want zeg nou zelf: een 5 halen is toch altijd beter dan een 1) en kun je de moed vinden om iets fijners met je verliefdheid te doen dan in je schulp blijven en in je bed huilen.

Ik wens je veel moed, dat heb je al, de kunst om de angst voorbij te lopen en je hoofd rechtop te houden, door te ademen en jezelf lief te hebben!

Annet zegt op 16-02-2017 12:29

Waarom zou je huilen je kunt jezelf beter uitlenen dan verdien je nog wat centjes ermee dat doe ik nu ook moeder van 4 en vader heeft al heel snel na de geboorte de benen genomen hij heeft zelfs de bageboorte nooit met eigen ogen gezien komt alleen terug voor mijn lichaam ik wor daar zo moedeloos van. nu woon ik in achterstandswijk met alleen maar schotelantennes en mijn buurman wil iets van mij als ik hem tegenkom in trtappenhuis zo erg zelfs dat ik liever met de lift ga alleen laatst stond hij daar ook in en maakte met zijn hand de weg naar boven zogezegd dus toen dacht ik dat ik er beter geld voor kon vragen. enige vervelende is dat je na afloop van die donkere randjes onder je nagels krijgt maar inmiddels heb ik iemand gevonden met fetisj die me betaalt om dat op te sabbelen dus ik zei win-win.